Sielun arvo?

Tiedän, miltä voittaminen tuntuu, sillä olen urheilukilpailuissa elämäni aikana voittanut monta kertaa. Mutta yhdessä lajissa ei ole tullut voittoa: Päävoittoa lotossa. Noh, vaikea sitä on ollut voittaa, kun en harrasta lottoamista. Olen ajatellut, että voitan joka viikko, kun en laita rahojani epävarmaan toivoon saada rahaa. Rahani ja toimeentuloni olen hankkinut työtä tekemällä. Mutta jokunen ajatus arvoista, joita meillä ihmisillä on.

Kuvitellaan että joskus voittaisin päävoiton lotossa ja minusta tulisi miljonääri. Mihin voittoni käyttäisin?

Varmaan ostaisin ihan ensimmäiseksi oman ihanan talon. Taloon ihanan ja tietysti kalliin sängyn, sellaisen motorisoidun. Ja talossani minulla olisi tietysti oma siivooja, oma kokki, oma lääkäri ja paljon viisaita kirjoja metrikaupalla, josta voisin ammentaa sitä kirjaviisautta ja siten päteä muiden ihmisten edessä. Mutta syntyykö näistä asioista kotia, jossa on hyvä olla. Rahalla saan kyllä kaikenlaista helppoutta elämääni, mutta rahalla en saa kotia, jossa on hyvä olla. Vaikka sänkyni olisi huippulaadukas ja juuri minulle tehty, en voisi olla varma siitä, saisinko unta, jota en voi rahalla ostaa.

Tai voisin syödä huippuruokia joka päivä, mutta jos minulla ei olisi ruokahalua, ei hyvästä kokistakaan olisi mitään hyötyä, sillä rahalla en saisi hankittua sitä ruokahalua.

Rahalla saisin huippulääkärin, joka tutkisi minua ja osaisi antaa hyviä vinkkejä terveelliseen elämään. Ja kun jostain päin kolottaisi niin tietysti fysioterapeuttini hoitaisi homman kuntoon. Mutta näilläkään asioilla en voisi ostaa terveyttä. Tai niillä viisailla kirjoilla, eihän niistäkään olisi mitään hyötyä, jos minulla ei olisi älyä, joka tulee ihan muualta kuin kirjoista.

Ranteessani ajasta kertoisi kultainen älykello, mutta rahalla en saisi ostettua yhtään enempää tai vähempää aikaa, joka vääjämättä kulkee omaa tasaista matkaansa.

Voisin rahalla hankkia hyvän aseman ihmisten silmissä ja sellaisen titteli, joka minua mielyttäisi, mutta tosiasia on, että ihmisten kunnioitusta en saisi rahalla hankittua.

Paljon muutakin rahalla saisin hankittua tässä ajassa, mutta tulee päivä, jolloin sydämeni loppuu. Toki siinäkin vaiheessa voisin matkustaa vaikka Sveitsiin huippukirurgin luo, joka vaihtaisi sydämeni uuteen ja taas mentäisiin hetken matkaa eteenpäin, mutta rahalla en kuitenkaan voi ostaa elämää, joka sydämestä lähtee.

Ymmärrät varmaan pointtini. Rahalla saa paljon elämää helpottavia asioita, mutta ei niitä asioita, jotka ovat paljon arvokkaampia kuin vaikka edellä luetellut hankinnat, koska rahalla ei saa asioita, joita ei voi mitata rahalla.

Meidän jokaisen arvokkain asia on henkemme, sielumme. Kysymys kuuluu: Minkä hintainen on sieluni? Voiko sitä määritellä rahalla? Tiedätkö oman arvosi?

Kalleimmatkaan rahalla saatavat asiat eivät ole niin arvokkaita kuin sinä tai minä. Ajatellaan vaikka Pablo Picasson taideteosta Nu au Plateau de Shulpteur. Taululla on melkoinen hintalappu, sillä muutama vuosi sitten se myytiin hintaan 81 milj. euroa. Voitko uskoa, jos sanon sinulle, että sinä olet paljon arvokkaampi kuin tuo Pablon taulu. Miksi?

Taulun arvohan määräytyy sen mukaan, kenen nimi taulussa on. Jos tuo Pablon tekemä taulu olisi minun tekemä ja siinä lukisi nimi Korppi, ei sitä kukaan ostaisi mistään hinnasta. Sille naurettaisiin, sillä niin hullunkurinen maalaus se todellisuudessa on. Mutta koska siinä lukee nimi Pablo Picasso, hinta on huikea.

Tiedätkö, että sinä olet Jumalan taideteos, Jumalan luomus, ainutlaatuinen ja ainutkertainen. Uniikki. Ja koska sinussa on maailmankaikkeuden taitavimman tekijän nimi, Luojan singneeraus, sinä olet arvokkaampi kuin mikään muu asia maailmassa. Olet Luojan taideteos ja olet iankaikkinen sielu.

Jos laitamme yhden sielun toiseen vaakakuppiin ja toiseen ihan mitä tahansa maailmankaikkeudesta, on silti yksi sielu arvokkaampi, sinunkin sielusi. Tästä Jeesus muistutti sanomalla: “Mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mtta saisi sielullensa vahingon?” Mietippä tätä.

Sinun sielustasi on maksettu hinta, melkoinen hinta. Se on Jeesuksen, Jumalan pojan verinen kuolema. Naulat eivät häntä pitäneet ristillä vaan kuuliaisuus Jumalaa kohtaan ja rakkaus sinuun.
Nyt on oikea aika laittaa sinun arvokkain asia tärkeysjärjestykseen. Missä vietät iäisyytesi?

Blogi

Blogikirjoitukset ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Kirjoituksia saa jakaa, mutta hyvä tapa on mainita kirjoittaja ja lähde.

Hyviä lukuhetkiä!

 

 

Blogia kirjoittavat:

  • Heikki Korppi

  • pastori
  • Aimo Kortelainen

  • Vanhin

Uusimmat blogitekstit

Helluntain ihme

Julkaistu : 22.5.2024

SIUNATTUA ÄITIENPÄIVÄÄ 2024

Julkaistu : 11.5.2024

Äidin sydän ja Anni

Julkaistu : 6.5.2024

Pääsiäisen ihme

Julkaistu : 16.4.2024

Tyttö, joka koki muutoksen

Julkaistu : 16.4.2024

Sielun arvo?

Julkaistu : 13.4.2024