Helluntain ihme

Jeesus ilmestyi sadoille ihmisille kuolemansa jälkeen ja osoitti näin todeksi ylösnousemuksensa, vaikka silloinen poliittinen ja uskonnollinen eliitti muuta yrittivätkin todistaa. Ja eihän mikään ole muuttunut noista päivistä, sillä edelleen Jeesus on ilmestynyt miljoonille ihmisille osoittaaksensa, että hän on elävä, kuolleista ylösnoussut Vapahtaja ja kuoleman voittaja. Ne, jotka ovat saaneet kohdata Jeesuksen, he eivät koskaan enää ole samanlaisia vaan tietävät, että Raamatussa ilmoitetut asiat Jeesuksen kuolemasta ja ylösnousemuksesta ovat totta.

Itsekin kuulun tähän joukkoon, jotka ovat saaneet kokea Jumalan voiman elämässään. Siksi tiedän, että minun Mestarini elää ja on voimallinen.

Ennen kuin Jeesus nousi ylös taivaaseen, hän sanoi seuraajilleen: ”Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet…. Teidät kastetaan Pyhällä Hengellä.

Ja kun 50 päivää olivat kuluneet pääsiäisestä, tämä lupaus toteutui helluntaina, n. 2000 vuotta sitten. Tähän Pyhän Hengen vuodatukseen liittyi paljon mielenkiintoisia asioita, joita kuultiin ja nähtiin ja on noista päivistä asti kuultu ja nähty. Mutta samalla tuo päivä oli seurakunnan syntymäpäivä. Pietari täynnä Pyhää Henkeä julisti kansalle: ”Tehkää parannus (kääntykää sydämestänne Jumalan puoleen), ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen (sana kaste kreikaksi on babtitzo ja tarkoittaa upottamista kokonaan veteen), niin te saatte Pyhän Hengen lahjan”. (Apt.2:38)

Ja jotka silloin ottivat vastaan Pietarin puheen, heidät kastettiin ja he saivat Pyhän Hengen lahjan. Syntyi ensimmäinen kristillinen seurakunta.

Tämä sanoma on voimassa tänäänkin. Ja tätä sanomaa julistetaan siihen asti, kunnes Jeesus tulee takaisin noutamaan seurakuntansa (häneen uskovat) taivaan kotiin.

Alkuseurakunta ja apostolit pitivät tärkeänä sitä, että vasta uskoontulleet saivat Pyhän Hengen lahjan. Ehkä parhaiten se käy ilmi Apt.19:2, jossa kerrotaan Paavalin Efesossa kohtaamia uusia uskovia. Paavali kysyi heiltä näin: ”Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun tulitte uskoon?” Eli Efesossa oli jo julistettu evankeliumia Jeesuksesta ja siellä oli muutamia tullut uskoon. Mutta kun Paavali kysyi heiltä tämän kysymyksen, he vastasivat: ”Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on edes olemassa”.

Nämä Efeson uskovat olivat kyllä tulleet uskoon ja olivat kastetut Johanneksen kasteella (upotuskaste), mutta Paavali kertoi heille tarkemmin Jumalan suunnitelmasta ja tahdosta, jonka jälkeen Efeson uskovat ottivat uudelleen kasteen Herraan Jeesukseen. Tämän jälkeen Paavali rukoili heidän puolestaan, ja he saivat luvatun Pyhän Hengen lahjan. Merkkinä tästä täyteydestä he puhuivat uusilla kielillä ja profetoivat.

Tämä on totta tänäänkin. Tätä samaa Jumala haluaa tämänkin ajan ihmisille. Ja tätä tapahtuu kaiken aikaa kaikkialla maailmassa. Voisin paljonkin kirjoittaa aiheesta, mitä maailmalla on tapahtunut näiden 2000 vuoden aikana. Mutta oleellista on tämä kysymys: Oletko sinä saanut Pyhän Hengen silloin, kun tulit uskoon? Jos et ole saanut kokea Jumalan Pyhän Hengen ihmeellistä lahjaa, toimi Paavalin ohjeiden mukaan ja Jumala antaa lahjan sinulle, sillä lupaus on tarkoitettu kaikille uskoville. Luit aivan oikein, kaikille uskoville, ei vain joillekin.
Jos taas olet jo saanut Pyhän Hengen lahjan, kysymys kuuluu: Onko Pyhä Henki saanut sinut? Jumalan tahto on, että me täytymme uudelleen ja uudelleen Hengellä, että meistä tulisi Jeesuksen kaltaisia. Tämä on Jumalan tarkoitus. Ettemme enää ajelehtisi kaikissa opin tuulissa ja eksytyksissä, vaan saisimme kasvaa Jeesuksen tuntemisessa ja saisimme voimaa vastustaa kaikkea perkeleen valtaa ja voimaa. Se, joka hallitsee sinun ajatuksiasi, hallitsee sinua. Siksi on tärkeää, että Jumalan Henki uudistaa jatkuvasti meidän ajatusmaailmaamme, jotta hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi tässä maailmassa. Turhaan Paavali ei kehota uskovia näin: ”Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa (tai antakaa Jumala uudistaa), uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä”. (Rm.12:2) Tähän meitä auttaa Jumalan Pyhä Henki.

Tärkein asia maailmassa on Golgatan tapahtumat, sillä siellä meidät lunastettiin Kristuksen kalliilla verellä. Uskon kautta Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen saamme syntimme anteeksi. Toiseksi tärkein asia uskovan elämässä on, että saamme Pyhän Hengen lahjan. Sillä ilman Jumalan Henkeä uskovan elämä jää kuivaksi ja voimattomaksi. Siksi tänäänkin kuuluu kehotus: Täyttykää Hengellä!

Blogi

Blogikirjoitukset ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Kirjoituksia saa jakaa, mutta hyvä tapa on mainita kirjoittaja ja lähde.

Hyviä lukuhetkiä!

 

 

Blogia kirjoittavat:

  • Heikki Korppi

  • pastori
  • Aimo Kortelainen

  • Vanhin

Uusimmat blogitekstit

Helluntain ihme

Julkaistu : 22.5.2024

SIUNATTUA ÄITIENPÄIVÄÄ 2024

Julkaistu : 11.5.2024

Äidin sydän ja Anni

Julkaistu : 6.5.2024

Pääsiäisen ihme

Julkaistu : 16.4.2024

Tyttö, joka koki muutoksen

Julkaistu : 16.4.2024

Sielun arvo?

Julkaistu : 13.4.2024