Elämä lähtee sydämestä

Maailmassa tapahtuu asioita, jotka saavat aikaan murhetta ja surua. Jokainen meistä voi luetella useita asioita tämänkin kesän ajalta, jotka murehduttavat mieltämme. Kaikkialla maailmassa näemme joka ikinen päivä asioita, jotka saattavat meidät murheelliseksi. Tämän päivän tiedonvälitys on sellaista, että emme voi välttyä kuulemasta, näkemästä tai lukemasta surullisia uutisia. Maailma on aina ollut ja on loppuun asti ”sairas maailma”, hyvin paljon epäoikeudenmukaisuutta, vääryyttä, väkivaltaa…

Raamattu ampuu suoraan ongelman ytimeen kertomalla, että ”ihmisen sydämestä lähtee pahat ajatukset, jotka näkyvät mm. jumalanpilkkana, väärinä todistuksina, varkauksina, siveettömyytenä, aviorikoksina, murhina…” Ihmisen sydän on täynnä pahaa ja on levoton. Jeremia muotoilee sen näin: ”Petollinen on sydän ylitse kaiken ja pahanilkinen; kuka taitaa sen tuntea?”

Voi olla, että joudut taistelemaan läpi koko elämän asian tai asioiden kanssa päivästä toiseen. Selviytymistaistelua masennusta, sairautta, yksinäisyyttä, epäoikeudenmukaisuutta, himoa, köyhyyttä, vääriä valintoja… vastaan. Päivästä toiseen, vuodesta toiseen. Olemme myös historiamme vankeja. Olemme olosuhteiden vankeja. Olemme mielemme vankeja. Mistä löytyy avaimet vankilan oveen, kuka päästää vapaaksi?

Ei ole olemassa helppoa ratkaisua. Ei ole olemassa taikanappia, josta kaikki maanpäällinen tuska ja vaikeus poistuisi elämästä. Toki hetkellisiä helpotuksia voi löytyä kuten lottovoitto akuuttiin rahapulaan, sydänystävä yksinäisyyteen, oikea lääke fyysiseen tuskaan, vapauttava oikeuden päätös väärään syytökseen, hiljainen hetki mielen rauhattomuuteen…

Mutta kun elämä lähtee sydämestä, niin ulkoiset asiat eivät kovin pitkälle kanna. Kysymys kuuluu; kuka voi sydämen muuttaa? Vastaus: Ei kukaan ihminen. Vaikka olosuhteet ympärillämme helpottuisi, yksi jää; sydämestä lähtevä elämä. Jeesus Kristus kertoi asioista, jotka monet ovat unohtaneet. Hän mm. sanoi, ettei sydäntä kesytä kukaan. Mutta hän sanoi myös; ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä”. Kaikki valta! Se siis koskee myös sydäntä ja sydämestä lähtevää elämää.

Olemme jokainen historiamme vankeja, mutta historia voi muuttua tänään. Sen voi muuttaa vain tämä sama Jeesus, joka nousi kuolleista ja elää tänään. Hän sanoi: ”Hän (Jumala) on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille, lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen, saarnaamaan Herran otollista vuotta.” Tässä oli Jeesuksen ohjelmajulistus, joka on voimassa tänäänkin. Ilosanomaa sinulle! Sydämesi voi muuttua pahasta hyväksi, mutta vain yhdellä ehdolla. On kysymys siitä, annatko Jeesuksen tulla sydämeesi. On kysymys siitä, saako hän hallita sinua. Rohkaisen sinua sanomaan Jeesukselle juuri nyt, missä oletkin: ”Jeesus, tule minun sydämeeni. Ole minun kanssani. Johdata minua. Puhu minulle. Vapauta minut menneisyyden vankilasta. Auta minua!”

Tulet huomaamaan, kuinka hän on tänäänkin elävä ja voimallinen Jumala muuttamaan sinua olosuhteista huolimatta. Hän haluaa, että sydämesi laulaa!

Herra Jeesus tuli heikkoja, sairaita, eksyneitä, epäonnistuneita… varten. Jeesuksen sanoja lainatakseni: ”Minä tulin, että sinulla olisi elämä, yltäkylläinen elämä.”

Toivon, että pääset pois mielesi vankilasta, pääset Jumalan lasten vapauteen. Siksi turvaa Herraan Jeesukseen kaikesta sydämestäsi.

Siunauksin, Heikki

Blogi

Blogikirjoitukset ovat kirjoittajien omaa tulkintaa, ajatuksia ja kokemusta kristillisestä uskosta ja elämästä. Kirjoituksia saa jakaa, mutta hyvä tapa on mainita kirjoittaja ja lähde.

Hyviä lukuhetkiä!

 

 

Blogia kirjoittavat:

  • Heikki Korppi

  • pastori
  • Aimo Kortelainen

  • Vanhin

Uusimmat blogitekstit

Elämä lähtee sydämestä

Julkaistu : 8.7.2024

Helluntain ihme

Julkaistu : 22.5.2024

SIUNATTUA ÄITIENPÄIVÄÄ 2024

Julkaistu : 11.5.2024

Äidin sydän ja Anni

Julkaistu : 6.5.2024

Pääsiäisen ihme

Julkaistu : 16.4.2024

Tyttö, joka koki muutoksen

Julkaistu : 16.4.2024

Sielun arvo?

Julkaistu : 13.4.2024