Elämä sydämessä

Ihmisten maailmassa tapahtuu asioita, jotka saavat aikaan murhetta ja surua. Jokainen meistä voi luetella useita asioita tämänkin kesän ajalta, jotka murehduttavat mieltämme. Kaikkialla maailmassa näemme joka ikinen päivä asioita, jotka saattavat meidät murheelliseksi. Tämän päivän tiedonvälitys on sellaista, että emme voi välttyä kuulemasta, näkemästä tai lukemasta surullisia uutisia. Maailma on aina ollut ja on loppuun asti ”sairas maailma”. Hyvin paljon epäoikeudenmukaisuutta, vääryyttä, väkivaltaa… Mistä löytyy apu tuskaan? Voi olla, että ei mistään. 

Voi olla, että joudut taistelemaan läpi koko elämän asian tai asioiden kanssa päivästä toiseen. Selviytymistaistelua masennusta, sairautta, yksinäisyyttä, epäoikeudenmukaisuutta, himoa, köyhyyttä, vääriä valintoja… vastaan. Päivästä toiseen, vuodesta toiseen. Olemme historiamme vankeja. Olemme olosuhteiden vankeja. Olemme mielemme vankeja. Mistä löytyy avaimet vankilan oveen, kuka päästää vapaaksi?

Ei ole olemassa helppoa ratkaisua. Ei ole olemassa taikanappia, josta kaikki maanpäällinen tuska ja vaikeus poistuisi elämästä. Toki hetkellisiä helpotuksia voi löytyä kuten lottovoitto akuuttiin rahapulaan, sydänystävä yksinäisyyteen, oikea lääke fyysiseen tuskaan, vapauttava oikeuden päätös väärään syytökseen, hiljainen hetki mielen rauhattomuuteen…

Mutta kun elämä lähtee sydämestä, niin ulkoiset asiat eivät kovin pitkälle kanna. Kysymys kuuluu; kuka voi sydämen muuttaa? Vastaus: Ei kukaan ihminen. Vaikka olosuhteet ympärillämme helpottuisi, yksi jää; sydämestä lähtevä elämä. 

Jeesus, noin kaksituhatta vuotta sitten elänyt mies, joka tuli taivaasta ja palasi sinne tehtävänsä täytettyään, kertoi asioista, jotka monet ovat unohtaneet. Hän mm. sanoi, ettei sydäntä kesytä kukaan. Sieltä lähtee kaikki. Mutta hän sanoi myös; ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä”. Kaikki valta! Se siis koskee myös sydämestä lähtevää elämää. 

Olemme jokainen historiamme vankeja, mutta historia voi muuttua tänään. Sen voi muuttaa vain tämä sama Jeesus, joka nousi kuolleista ja elää tänään. Hän sanoi: ”Hän (Jumala) on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille, lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen, saarnaamaan Herran otollista vuotta.” Tässä oli Jeesuksen ohjelmajulistus, joka on voimassa tänään. Ilosanoma sinulle ja minulle. 

On kysymys tänään siitä, annanko Jeesuksen tulla sydämeen. On kysymys siitä, saako hän hallita sinua. Rohkaisen sinua sanomaan Jeesukselle juuri nyt, missä oletkin: ”Jeesus, tule minun sydämeeni. Ole minun kanssani. Johdata minua. Puhu minulle. Vapauta minut menneisyyden vankilasta. Auta minua!”

Tulet huomaamaan, kuinka hän on tänäänkin elävä ja voimallinen Jumala muuttamaan sinua olosuhteista huolimatta. Hän haluaa, että sydämesi laulaa! Hän haluaa, että elät mielekästä ja onnellista elämää.

Katso, mitä Daavid aikoinaan lauloi tutussa psalmissa 23: ”Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu…” Paljon sanottu, mutta koettua elämää. Eräs lääkäri kerran potilaalleen, jolla oli taipumusta mielen synkkyyteen, antoi lääkkeeksi lukea kolmesti päivässä tuon Psalmi 23. Siinä niin ihanasti kerrotaan, mitä kaikkea Herra tekee puolestamme. Herra Jeesus tuli heikkoja, sairaita, eksyneitä, epäonnistuneita… varten. Jeesuksen sanoja lainatakseni: ”Minä tulin, että sinulla olisi elämä!” Tai ”Eivät terveet tarvitse parantajaa vaan sairaat”.

Toivon, että pääset pois mielesi vankilasta ja eroon likaisesta ja syyttävästä sydämestä Jumalan lasten vapauteen. Kristus sen tekee. Annatko hänelle valtuudet tähän?

Scroll to Top