Pääsiäisen sanoma; murhe muuttuu Iloksi

Pääsiäisviikolla, jota sanotaan hiljaiseksi viikoksi, muistelemme lähes 2000 vuotta sitten tapahtuneita, ihmiskunnan historian muuttaneita, asioita. Palmusunnuntaina Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin. Voin kuvitella opetuslasten innostuksen, kun kansanjoukot hurrasivat, levittivät vaatteitaan ja puiden oksia tielle. Näinhän tehtiin kuninkaille siihen aikaan. Kansanjoukkojen riemuitessa ja huutaessa ilosta, punottiin myös juonia Jeesuksen vangitsemiseksi ja surmaamiseksi. Evankeliumiteksteistä, erityisesti Johanneksen evankeliumista, voimme lukea opetuksista, jotka Jeesus puhui juuri ennen kärsimystään. Viikkoon sisältyi pääsiäisateria, jonka yhteydessä Jeesus asetti ehtoollisen. Valtava rukoustaistelu Getsemanessa, Jeesuksen vangitseminen, tuomitseminen ja sitten ristiinnaulitseminen. Tästä seurasi opetuslasten suuri hämmennys, suru ja pelko. Ja sittenvielä suurempi hämmennys, kun Jeesuksen hauta oli tyhjä ja Hän oli noussut kuolleista. Pääsiäinen toi heille suuren ilon, johon kuitenkin sekoittui hämmennystä, sillä vielä silloin opetuslapset eivät täysin aavistaneet mitä seuraavat viikot toisivat tullessaan.

Osaammeko me tänään tarpeeksi kiittää Herraamme siitä, mitä Hän puolestamme teki?

Kirjoitan tätä blogia palmusunnuntai-iltana ja samalla muistelen omaa ”pääsiäistäni” Tukholmassa. Olen joskus sanonut, että minun ja vaimoni todellinen pääsiäinen löytyy raamatusta, 3 Mooseksen kirja luku 23 jae 5 ilmoittaa seuraavasti: Ensimmäisessä kuussa, kuukauden neljäntenätoista päivänä iltahämärissä, on Herran pääsiäinen. Näin tapahtui meidän kohdallamme. Saimme vastaanottaa pelastuksen iltahämärissä 14.1.1984. Meidän ”pääsiäisviikkoomme” sisälsi monia asioita, joita emme silloin ymmärtäneet. Olimme muuttamassa takaisin Suomeen myöhemmin keväällä ja sillä viikolla meillä oli vaikeuksia talomme lämmityksen kanssa. Kun olimme antaneet elämämme Herralle, kaikki asiat järjestyivät ihmeellisellä tavalla. Ja Herra on pitänyt meistä huolta siitä päivästä alkaen ja Hän on Sanassaan luvannut pitää meistä huolta loppuun asti. Uskomme näin myös tapahtuvan, sillä Hän on uskollinen!

Jeesus Kristus tiesi tarkkaan tehtävänsä, jonka Hän oli Isältä saanut. Hepr. 10:7 ilmoittaa meille seuraavasti: Silloin minä sanoin; Katso, minä olen tullut – kirjakääröön on minusta kirjoitettu – tekemään sinun tahtosi, Jumala. Hän tiesi tarkalleen, milloin hänen oli aloitettava julkinen esiintymisensä. Samoin Hän myös tiesi missä Hän tulisi saattamaan loppuun Isältä, Jumalalta, saamansa tehtävä ja kuinka kauhealla tavalla se tulisi tapahtumaan. Hän tiesi sen, että Hän tulisi nousemaan ylös kuolleista ja sen jälkeen palaamaan Isän luo taivaaseen. Vaikka Hän ilmoitti nämä asiat etukäteen opetuslapsille, heidän oli vaikeata, ellei täysin mahdotonta, ymmärtää Jumalan ihmeellinen pelastussuunnitelma. Ymmärrän hyvin, että opetuslasten oli vaikeaa käsittää kaikkea, mitä pääsiäisviikolla tapahtui. Voimmeko mekään koskaan käsittää Hänen rakkautensa määrää, jonka vuoksi Jeesus antoi henkensä ja sovitti meidän syntimme. Jeesus tiesi koko ajan, että Jerusalemissa häntä odotti tuskien ja kärsimysten tie. Jeeus tiesi, että Hänen kolme ja puoli vuotta kestänyt julkinen toimintansa oli nyt päättymässä. Siksi Hän tiesi varmasti Isän tahdon täyttämisen ajankohdaksi juuri sen vuoden pääsiäisjuhlan ja siksi Hän ilmoitti asian opetuslapsilleen jo viikkoja etukäteen ja vaelsi päättäväisesti Jerusalemiin. Ja juuri siksi meillä, tämän pääsiäisviikon aikana, on syytä muistella Jeesuksen toteuttamaa pelastustyötä ja kiittää koko sydämestämme häntä, meidän Herraamme. Kiittäkäämme Herraa ja myös iloitkaamme tämän pääsiäisen aikaan. Päätettyään luomistyönsä Jumala lepäsi seitsemännen päivän. Jeesus Kristus, Jumalan Poika, täytti Isän tahdon, sai työnsä valmiiksi ja levon työstänsä. Ja Hänen täytetyn sovitustyönsä ansiosta myös meille on luvattu ihmeellinen, Jumalan kansan, lepo.

Suomessa toivotetaan yleensä Hyvää tai hauskaa pääsiäistä. Ruotsissa sen sijaan toivotetaan Glad påsk! Eli siellä toivotetaan iloista pääsiäistä. Ilo Herrassa on väkevyytemme! Toivotan Teille kaikille siunattua, iloista, pääsiäistä!

Scroll to Top